Yırtıcı Kuşlar Sorumlusu

Kategori: Genel, Haber, Kuşlar
Etiketler: ,

Fotoğraf: Svetoslav Spasov

Doğa Derneği’nin çalışmalarına katkı koymak ve tam zamanlı olarak çalışmak üzere Yırtıcı Kuşlar Sorumlusu ekip arkadaşı arıyoruz. Aşağıda aranan özelliklerin size uygun olduğunu düşünüyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Doğa Derneği, BirdLife Türkiye, İş Tanımı
Yırtıcı Kuşlar Sorumlusu
Görev Yeri: İzmir

Görev ve Sorumluluklar:

• Doğa Derneği’nin başta küçük akbaba ve kartal türleri olmak üzere yırtıcı kuşlar çalışmalarını koordine etmek.
  • Türkiye’nin yırtıcı kuşlarının koruma durumları ve tehlike seviyeleri konularında yapılan çalışmaları, Doğa Derneği adına akademisyenler ve ulusal/uluslararası sivil toplum örgütleri ile ortaklıklar kurarak, izlemek ve sentezlemek.
  • Küçük akbaba ve kartal türleri başta olmak üzere Türkiye’nin yırtıcı kuşlarının araştırılması, izlenmesi ve savunulması için stratejilerin geliştirilmesine katkı koymak
  • İhtiyaç duyulduğu takdirde ulusal ve uluslararası yırtıcı kuşları izleme ve araştırma projelerine katkı koymak.
  • Türkiye’nin yırtıcı kuşlarının durumu konusunda hakemli dergiler için hazırlanacak makalelerin yazılmasına destek olmak.

Nitelikler:

• Türkiye veya başka yerlerde kuşlar ve biyolojik çeşitliliğin korunması için iyi ilişkiler ve ortaklıklar kurmaya istekli olmak.
  • Türkiye’deki ve küresel ölçekteki farklı bakış açıları ve kültürlere saygılı ve açık olmak.
  • Kuşlar ve biyolojik çeşitliliğin korunması için bir ekibin üyesi olarak, özveri ve ilgi ile çalışabilmek.
  • Ulusal ve uluslararası doğa koruma mevzuatına hakim olmak.
  • Saha çalışmaları ve diğer amaçlarla yolculuk yapmak için esnekliğe sahip olmak.
  • Esnek zaman yönetimi becerisine sahip olmak.
  • Orta ve büyük ölçekli, uluslararası çok ortaklı projelerin yönetimi ve raporlanması konusunda deneyime sahip olmak.
  • Türkçe, İngilizce ve tercihen bir diğer Anadolu dilini akıcı konuşma ve akademik yazım seviyesinde kullanabilmek.
  • Kuşlar ve biyolojik çeşitliliğin araştırılması ve korunması konusunda deneyim ve konuyla ilgili lisans/yüksek lisans eğitimine sahip olmak.

Çalışma Süresi ve Yeri:
Çalışma yeri İzmir merkez ofis ve çalışma şekli tam zamanlıdır.
Doğa Derneği’nin değerlerine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Başvuru yapmak isteyenlerin en geç 26 Kasım 2018 günü içinde “Yırtıcı Kuşlar Sorumlusu” başlığı ile [email protected] adresine bir niyet mektubu ve özgeçmişlerini göndermeleri gerekmektedir.

Yorum yapılmamış