Selçuk Aslan

Biyolojik çeşitliliğin zengin olduğu küçük bir sınır kenti Kırklareli’nde doğdum. Üniversitede yolum yine doğa ile iç içe bir şehir olan Balıkesir ile kesişti. Üniversite yıllarında okuldan daha çok dağcılık ve doğa sporları ile meşgul oldum. Uzunca bir zaman sürse de  Makine Mühendisliği Bölümü’ nden mezun oldum. Beş yıl kadar mühendislik yaptıktan sonra mühendislik yerine doğa ve çevre alanında çalışan sivil toplum kuruluşlarında çalışmayı seçtim. Doğal Yaşamı Koruma Vakfı ve Yeşil Düşünce Derneği’nde Yerel Proje Koordinatörü olarak çalıştım. Ardından benim gibi düşünen genç bir ekiple, ekosistemi korumak, toplumu bilinçlendirmek, gençleri doğa sporlarına özendirmek gibi amaçlarla Doğaya Dönüş Derneği’ni kurdum. Daha az tüketerek yaşamanın mümkün olduğuna inanıyorum, sürdürülebilir yaşam, permakültür ve doğa sporları ile ilgileniyorum.

Doğa Derneği ile ilk temasım olan 18.Kuş Konferansı’nın ardından, Doğa Okulu’nun eğitimlerine katıldım. Doğa Derneği ile gerçekleşen bu temaslar sonrası heyecanla ekibin içerisine  dahil olmak istiyordum. İçimdeki çağrıya çok geçmeden gelen yanıt ile Mava Vakfı’nın desteklediği Bycatch Projesi’nde Deniz Kuşları Proje Sorumlusu olarak görev yapmaya başladım.