Onur Tozkoparan

Bir zamanlar körfezinde yüz ona yakın farklı balık türü barındıran, ama günümüzde endüstri şehri olan Kocaeli’de doğdum. Doğaya olan bağlılığım var olduğum günden beri devam ediyor. Ufak yaşlardan beri kuşlarla dostum ve bu sevgi beni şehirden çok doğaya yönlendirdi. Okul harici zamanlarımda kendimi evimizin hemen arkasında başlayan, kentin bitip doğanın başladığı tepelerde, derelerde, şelalerde kuş peşinde geçti. Küçük yaşlarımdan beri Anadolu kültürünün var olduğu bir ailede büyüdüm. Kültürün insanın var oluşuna nasıl bir katkı koyduğunu ilerleyen yaşlarımda çok net olarak anlıyorum. 2015 yılından beri İzmir’de yaşıyorum. Kuşlara ve doğaya olan ilgim bugün bu noktalara gelmeme vesile oldu, yıllarca onlar için ne yapabilirim diye düşündüm. Tesadüf bu ya İzmir de bir kuş gözlem gününde (Avrupa Kuş Gözlem Günü) Doğa Derneği’yle karşılaştım ve o gündür Doğa Derneği’nde doğa için var gücümle çalışıyorum. Doğa ve kadim kültürler için yaptıkları beni Doğa Derneği’ne daha fazla bağlıyor. Burada olmaktan çok mutluyum.