Burçin Yaraşlı

İzmir’de doğdum ve büyüdüm. Dokuz Eylül Üniversitesi’nde Biyoloji Öğretmenliği eğitimi aldım. Öğrencilik yıllarımda doğaya olan tutkum beni Doğa Derneği ve kuş gözlemciliği ile kavuşturdu. Yıllar süren gönüllülük, doğa koruma ve kuş araştırma projelerinden sonra, Seferihisar Doğa Okulu’nda ve Doğa Derneği’nde proje yürütücüsü, Önemli Kuş Alanları ve Önemli Doğa Alanları izleme sorumlusu olarak farklı pozisyonlarda yer aldım. Doğa Derneği ekibinden de arkadaşlarımın desteğiyle Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü’nde yaşam döngülerine hayran olduğum deniz kuşları üzerine yüksek lisans yaptım. Şimdi, UNESCO dünya mirası olmaya aday Gediz Deltası ile ilgili çalışmalarında ve deniz kuşları projelerinde katkı koyuyorum.