Nesli Tehlike Altındaki Kuşlar İçin Son 3 Gün!

Kategori: Genel, Haber, Kuşlar
Etiketler: , , , ,

27 kurum, 16 Mayıs’ta toplanacak olan Merkez Av Komisyonu’ndan nesli tehlike altında olan üveyik ve elmabaş patka kuş türlerinin av kapsamından çıkartılmasını talep ediyor. Komisyon toplantısı öncesinde yalnızca 3 gün kaldığını belirten kurumlar, herkesi nesli tehlike altındaki kuşlar için harekete geçmeye çağırıyor.

Nesli küresel ölçekte tehlike altında olan kuş türlerinin av kapsamından çıkartılmasını isteyen 27 kurum bir deklarasyon metni yayınlamış, tehlike altında olan kuş türlerinin avının tamamen yasaklanması için change.org/yasasinkuslar adresinden bir imza kampanyası başlatmıştı. 30 binin üzerinde imzacının destek verdiği kampanya, 16 Mayıs’ta toplanacak olan Merkez Av Komisyonu toplantısına kadar devam edecek.

Yüzlerce kuş türünün kaderini belirleyecek olan Merkez Av Komisyonu’nun toplantısına yalnızca 3 gün kaldığını hatırlatan kurumlar, nesli tehlike altındaki kuşların yaşamına destek olmak için “Yaşasın Kuşlar!” diyen herkesi bir an önce harekete geçmeye çağırıyor.

Kritik son 3 günde ne yapılabilir?
1-change.org/yasasinkuslar adresi üzerinden imza kampanyasına katılarak destek verilebilir.
2- T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) üzerinden dilekçe yazılabilir. Buradan örnek dilekçeye ulaşılabilir.
3- Kampanya sayfasını, metnini, görselini paylaşarak konuyla ilgili daha çok insanın harekete geçmesi sağlanabilir.

27 kurumun yayınladığı deklarasyon metnine buradan ulaşabilirsiniz.

T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) üzerinden gönderilebilecek örnek dilekçe metnine buradan ulaşabilirsiniz. (https://dogadernegi.org/dilekce)

İmzacı kurumlar:

AKFOD, Alakır Nehri Kardeşliği, Antalya Dostları Derneği, Artvin Borçka Karagöl Çevre Koruma ve Dayanışma Derneği, Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği,  Cahide Derneği, Çiğdemim Derneği, Çoruh Vadisi Borçkalılar Derneği, Doğa Derneği, Doğaya Dönüş Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, HAYTAP, İstanbul Artvin STK Platformu,  Hayvanlar İçin Projeler Derneği (HİPDER), Kırklareli Kent Konseyi Çevre Meclisi, Kızılkaya Yeni Dünya Derneği, KİHAYKO, Kuzey Ormanları Savunması (KOS), MAGMA Dergisi, Mezopotamya Ekoloji Hareketi, Orhanlı Köyü Kültür Doğa Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, Orman Melekleri, Simurg Kuş Yuvası Derneği, Sualtı Araştırmaları Derneği (SAD), Turgutlu Doğa Kültür ve Yaşam Derneği, Türkiye Tabiatını Koruma Derneği (TTKD), Van ÇEV-DER, WWF-Türkiye

Yorum yapılmamış