Hukuk ve Doğa Okulu (23-25 Ağustos 2021)

Kategori: events, Genel, Haber, Kuşlar
Etiketler: , , ,

Doğa savunuculuğu konusunda uzmanlaşmak isteyen hukukçuları, doğa okur yazarlığı becerilerini, sivil toplumla olan ilişkilerini ve saha bilgilerini geliştirmek için 23-24-25 Ağustos 2021 tarihlerinde düzenleyeceğimiz Hukuk ve Doğa Okulu’na davet ediyoruz. Hem saha ziyaretleri yapıp doğa savunuculuğu bilgilerimizi geliştireceğimiz, hem doğa hakkı konusunda konuşacağımız üç günlük bir buluşma düzenliyoruz.

Program Doğa Derneği Hukuk danışmanları Özlem Altıparmak ve Cem Altıparmak tarafından koordine edilmektetir.

Son başvuru tarihi 5 Ağustos 2021’dir.

Katılımcı profili: Stajyer avukatlar, avukatlar, hukukçu akademisyenler, hukuk fakültesi öğrencileri (4. Sınıf)

Doğa Ve Hukuk Okulu’nda

Türkiye’de doğa mücadelesi tarihine bakış

İdari başvuru ve dava süreçleri

Doğa Derneği’nin savunuculuk deneyimleri

Proje dosyası okuryazarlığı

Doğa hakkı ve uluslararası gelişmeler

Değerlendirme ve birlikte neler yapabiliriz gibi konuları ele alıp;

Gediz Deltası’na ve Orhanlı Köyü JES alanına konularında uzman kişilerle birlikte saha ziyaretleri gerçekleştireceğiz.

• Kampımız sırasında Doğa Okulu misafirhanesinde, okul araştırma binasının salonunda, mütevazı koşullarda, kendi mat ve uyku tulumlarınızda ya da havanın uygun olması halinde çadır kurarak konaklama imkanı bulunmaktadır.
  • Program dahilindeki köy-okul-alan ziyaretleri, yemek, çay-kahve Doğa Okulu tarafından sağlanacaktır.
  • Kamp yerine ulaşımı katılımcıların kendi imkanlarıyla karşılamasını bekliyoruz. Ulaşım hakkında ayrıntılı bilgileri katılımınızın kesinleşmesinin ardından paylaşacağız.
  • Doğa Okulu’nun kursları sabit anlatımlar içermemektedir. Kurslarımızda sohbete, birlikte üretmeye ve düşünmeye dayalı bir yol Katılımcılarımızın öğrenme faaliyeti esnasında oluşan her türlü temizlik, düzenleme, bulaşık yıkama ve benzeri işlere gönüllü olarak el vermeleri, imece ve paylaşıma dahil olmaları okulumuzun düşünme ve çalışma biçiminin temel özelliklerinden biri.
  • Doğa Okulu’nun kurslarına katılmadan evvel internet sitemizdeki Öz (Değerlerimiz)ve Çalışma Biçimi adlı bölümleri okumanızı tavsiye ediyoruz.

*Etkinliğimiz sınırlı sayıda katılımcı ile ücretsiz olarak gerçekleşecektir.

Katılım ve ayrıntılı bilgi için:
Özlem Mıdık – 0533 815 6663 – [email protected]

Yorum yapılmamış