Gizlilik İlkeleri ve Politikası

GİZLİLİK İLKELERİ VE POLİTİKASI

Derneğimiz, kişisel veri ve bilgileri büyük bir gizlilik içerisinde özel ve gizli tutmayı, bunu bir sır saklama yükümü olarak addetmeyi ve gizliliğin sağlanması ve sürdürülmesi, gizli bilginin tamamının veya herhangi bir kısmının kamu alanına girmesini veya yetkisiz kullanımını veya üçüncü bir kişiye ifşasını önlemek için gerekli tüm tedbirleri almayı ve gerekli özeni göstermeyi taahhüt etmektedir.

DOĞA DERNEĞİ üye ve destekçilerinin e-posta adreslerini ve diğer kişisel bilgileri hiçbir isim altında, hiçbir nedenle ve hiçbir muhatap nezdinde, yasal yükümlülükler saklı kalmak kaydıyla, açıklamaz, satmaz, paylaşmaz ve kötüye kullanmaz.

DOĞA DERNEĞİ üye ve destekçilerinin banka hesap bilgileri ve e-posta adresleri, Aydınlatma Metni kapsamında detaylı olarak açıklandığı üzere dernek üye ve destekçiliğine dair ilgili işlemler başta olmak üzere verilecek hizmetin gerçekleştirilmesi amacıyla kullanmaktadır.

DOĞA DERNEĞİ, e-posta adreslerini ve site kullanımına dair diğer bilgilerle beraber ziyaretçi hareketlerini izleyerek daha verimli ve etkin kılmak, üye ve paydaşları adına daha özel ve daha verimli çalışabilmek amacıyla analiz ederek yorumlamak ve iş ortakları ile paylaşmak isteyebilir. Bu hususta 6698 Sayılı Kişisel Verileri Koruma Kanunu kapsamında hareket etmekte olup; konuya ilişkin gizli bilgiler açık rızanız olmaksızın -kanunda ve mevzuatta belirtilen zorunlu süreçler saklı kalmakla birlikte- üçüncü kişiler ile paylaşılmayacak, aktarım gerçekleştirilmeyecek veya herhangi bir şekilde bilgilerinizi alenileştirilmeyecektir.

Sitemizin kayıt formunda kullanıcılarımız, kimlik ve iletişim bilgilerini (isim, adres, telefon, email adresi…. gibi), istatiksel bilgilerini (mesleki deneyim…. vs.) ve kişiye özel bilgilerini (kimlik numarası…. vb.) girmesi gerekebilmektedir. Bu formda aldığımız iletişim bilgilerini belirten ve konuya ilişkin 6698 Sayılı Kanun kapsamında açık rızasını veren kullanıcılarımıza, Derneğimiz ve Derneğimizin ilişkili olduğu iktisadi işletmeler, Derneğimiz tarafınca belirlenen firmalar hakkında bilgi ve kampanya haberleri ve materyallerini göndermek için saklanacak, kaydedilecek, güncellenecek, kullanılacak ve mevzuatın izin verdiği şekilde işlenecektir.

Doğa Derneği ve Doğa Derneği İktisadi İşletmelerinde gerçekleştirilen işlemler neticesinde alınan finansal bilgiler, satın alınan ürün ve hizmetlerin bedelinin tahsil edilmesinde ve diğer gerek duyulan durumlarda kullanılacaktır. Kişiye özel bilgiler kullanıcılarımızın sisteme girişlerinde ve diğer gerektiği durumlarda kişinin kimliğinin doğrulanmasında kullanılacaktır.

İstatistiki bilgiler ve profil bilgileri ayrıca sitemizin içinde de toplanmaktadır. Bu bilgiler istenilen tüm durumlarda kullanılabilir. Ayrıca, IP adresiniz, 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun’dan kaynaklanan yasal yükümlülüğümüzü yerine getirmek amacıyla toplanır ve saklanır.

DOĞA DERNEĞİ, güvenliğiniz için kredi kartı bilgilerinizi hiçbir şekilde saklamaz ve dolayısıyla bu tür bilgileri soramaz, istemez. Dernek üye ve destekçiliğine dair işlemler esnasında DOĞA DERNEĞİ çalışanları dahil hiç kimse Kredi Kartı bilgilerinizi göremez,

Kredi Kartı bilgileriniz ilgili Bankalara en yüksek güvenlik standartları çerçevesinde ikili bağlantılarla iletilir.

6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında kişisel verilerinizin işlenmesine ilişkin bir takım yasal haklara sahipsiniz. Bu haklarınız Aydınlatma Metni’nde detaylı olarak belirtilmiş olup; detaylar için Aydınlatma Metnini ziyaret edebilirsiniz.

Gizilik Politikamızda her zaman değişiklik yapabiliriz. Esaslı değişiklikler yaptığımızda size bunları bildireceğiz.

BİZİMLE İLETİŞİME GEÇİN

Bizimle her zaman [email protected] adresine yazarak veya sitemiz iletişim bölümünden bu Gizlilik Politikası’yla ilgili sorularınız ve yorumlarınız hakkında iletişime geçebilirsiniz.