Dünya Kuş Gözlem Günü

Kategori: Genel
Etiketler:

dkg

Göç eden kuşlar dünyanın döngüselliğinin ve süregelen düzenin zarif takipçileri. Dünya Kuş Gözlem Günü’nün amacı bu zarif takipçilerin yılda iki kere gerçekleştirdiği bu uzun ve zorlu yolcuğa dikkat çekmek.

Dünya Kuşları Koruma Kurumu’nun (BirdLife International) öncülük ettiği Dünya Kuş Gözlem Günü bu yıl Avrupa’da ve Orta Asya’da 37 ülkenin katılımı ile gerçekleşiyor. 4 Ekim akşamı 37 ülkenin gözlem sonuçları ve etkinlik katılımcı sayıları toplanıyor ve göç eden kuşların göç yolu boyunca karşılaştığı zorluklara daha fazla kişinin kulak vermesi ve değişim yaratması için yapılan bir çağrıyla dünya basınına taşınıyor.

Doğa Derneği, 3-4 Ekim Dünya Kuş Gözlem Günü’nde göç eden kuşların şehrinizden geçişine tanık olmanız için çağrıda bulunuyor. Bu yıl yapılacak etkinlikleri aşağıda bulabilirsiniz veya siz de ilinizde bir kuş gözlem etkinliği yada toplantı ile listeye eklenebilirsiniz.

Bu yıl gerçekleşecek olan Dünya Kuş Gözlem Günü etkinliklerine alttaki Facebook sayfasından ulaşabilirsiniz:

Etkinlikler için bilgi almak veya Dünya Gözlem Günü’nde kendiniz bir etkinlik düzenlemek için bize ulaşın:

Evrim Tabur

Doğa Derneği Kuş Gözlem Sorumlusu