Tansu Gürpınar: Doğa’nın Onursal Üyesi

Kategori: Genel, Haber, Kuşlar
Etiketler: , ,

01 Mart Cumartesi 2019 tarihinde Türkiye’de çağdaş Doğa korumanın duayenlerinden biri kabul edilen Biyolog Tansu Gürpınar’ın derneğimizin ilk onursal üyesi oluşunu kutlamak ve doğa korumaya verdiği emeklerine teşekkür etmek için doğa dostlarıyla Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde bir araya geldik.

Doğa Derneği’nin 15 yılının da anlatıldığı gecede Tansu Gürpınar, Türkiye’de ve dünyada doğa korumanın tarihini ve gelişimini, yok oldu sanılan türlerin keşfini ve bugünün doğa koruma algısını anlattı. Tansu Gürpınar’ın kuşların ve geniş anlamda biyolojik çeşitliliğin korunmasına dair emekleri sonucunda Türkiye’deki pek çok canlı türü ile Önemli Doğa Alanı koruma altına alınmış ve günümüze kadar varlığını sürdürmüştür. Milli Parklar teşkilatında çalıştığı süre boyunca yeni milli parkların kuruluşu, nesli tehlikede olan canlıların korunması, sulak alanların özelliklerinin belirlenmesi ve korunması, su kuşlarının ve yırtıcı kuşların izlenmesi gibi bugünün doğa koruma faaliyetlerinin de temellerini oluşturan birçok çalışma gerçekleştirmiştir.

Doğa koruma kuruluşlarından, sivil toplum temliscilerine, akademisyenlerden gönüllülere bir çok insanın bir araya geldiği bu güzel gecede aramızda olduğunuz için teşekkür ederiz.

1 Comments for : Tansu Gürpınar: Doğa’nın Onursal Üyesi
    • sefa
    • 6 Mart 2019
    Cevapla

Çok güzel bir buluşma , Çok neşeli bir birliktelik. Bizi bir araya getirdiği için Doğa Derneği’ne Teşekkür ederim.

Yorum Bırak