Dijital İletişim Sorumlusu

Doğa için çalışmak isteyen genç ekip arkadaşı arıyoruz.  Aşağıda aranan özelliklerin size uygun olduğunu düşünüyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz. Aşağıdaki koşullar sizin için uygun değilse, derneğimizin dijital platformları ve içerikleri için gönüllü olabilirsiniz. https://dogadernegi.org/gonullu-ol/

Görev ve Sorumluluklar

• Dernek çalışmalarının yeni dijital platformlar ve araçlarına adaptasyonunu yapmak
  • Doğa Derneği’ne ait Instagram, Facebook, Twitter, Youtube başta olmak üzere dijital platformların içerik planlarını yapmak ve koordine etmek
  • Metin ve görsel içerikleri ilgili ekiplerden temin ederek ve gerekli onayları alarak paylaşıma hazır hale getirmek
  • Gerektiğinde metinlerin ve görsel tasarımlarının hazırlık sürecini koordine etmek
  • İçerikleri İngilizce diline çevirmek veya çevrilmesini sağlamak
  • Onaylanan tüm içerikleri dijital platformlarda paylaşmak
  • Canlı yayınların kurulumunu yapmak ve yayına açmak
  • Hazırlanan basın bültenlerinin FASELIS altyapısıyla dağıtımını yapmak
  • WordPress tabanlı web sitelerinin Adminlik sürecini yürütmek, içerik yüklemek ve sitelerin güncellemesini sağlamak
  • Paylaşımları yapılan içeriklerin düzenli bir şekilde arşivlenmesini sağlamak
  • Her ay sunulmak üzere dijital platformlardaki etkileşimin raporlarını hazırlamak ve rapor doğrultusunda alınacak kararları yürütmek.
  • Doğa Derneği’nin öncelikli konularındaki haberleri ve içerikleri dijital platformlarda takip etmek.

Nitelikler

• Ulusal ve uluslararası ölçekte kuşlar ve biyolojik çeşitliliğin korunması için iyi ilişkiler ve ortaklıklar kurmaya istekli olmak.
  • Türkiye’deki ve küresel ölçekteki farklı bakış açıları ve kültürlere saygılı ve açık olmak.
  • Doğanın var olma hakkının savunulması için bir ekibin üyesi olarak özveri ve hevesle çalışmak.
  • Doğa koruma, hayvan hakları, iklim değişikliği gibi konularda gündemi takip edecek temel bilgi ve isteğe sahip olmak.
  • Saha çalışmaları ve diğer amaçlar için seyahat esnekliğine sahip olmak.
  • Esnek zaman yönetimi becerisine sahip olmak. Gerektiğinde ulaşılabilir olmak.
  • İyi seviyede Türkçe dilbilgisine sahip olmak, tercihen İngilizce ve bir diğer Anadolu dilini kullanabilmek.
  • Kendini geliştirmeye açık ve hevesli olmak.
  • Sosyal medya ve iletişim kanallarını aktif ve etkin bir şekilde kullanmak konusunda deneyimli ve hevesli olmak.
  • WordPress tabanlı internet sayfalarını yönetebilmek için gerekli teknik bilgiye sahip olmak.
  • Office programlarının kullanma becerisine sahip olmak.
  • Tercihen B sınıfı ehliyete ve aktif sürücülük becerilerine sahip olmak.

Başvuru yapmak isteyenlerin en geç 20 Şubat 2022 tarihine kadar, “Dijital İletişim Sorumlusu” başlığı ile [email protected] adresine bir sayfayı geçmeyecek bir niyet mektubu ve detaylı özgeçmiş göndermeleri gerekmektedir.

Doğa Derneği’nin değerlerine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Doğa Derneği’nde doğa için çalışmayı düşündüğünüz için şimdiden teşekkür ederiz.