Deniz Araştırmaları Koordinatörü

Kategori: Genel, Haber, Kuşlar
Etiketler: , , , , ,

Doğa Derneği’nin çalışmalarına katkı koymak ve tam zamanlı olarak çalışmak üzere Deniz Araştırmaları Koordinatörü ekip arkadaşı arıyoruz. Aşağıda aranan özelliklerin size uygun olduğunu düşünüyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Deniz Araştırmaları Koordinatörü
Doğa Derneği, BirdLife Türkiye

Görev ve Sorumluluklar:

• Doğa Derneği’nin denizel biyoçeşitlilik koruma çalışmalarını koordine etmek.
  • Türkiye’nin Önemli Deniz Kuşu Alanları’nın belirlenmesi çalışmalarını koordine etmek.
  • Hassas kuş, deniz memelisi ve deniz kaplumbağası türlerinin avlanmalarının boyutunun ve etkilerinin anlaşılması amacıyla yürütülen izleme programını koordine etmek ve raporlamak.
  • Türkiye’nin denizel biyolojik çeşitliliğinin koruma durumları ve tehlike seviyeleri konularında yapılan çalışmaları, Doğa Derneği adına akademisyenler ve ulusal/uluslararası sivil toplum örgütleri ile ortaklıklar kurarak, izlemek ve sentezlemek.
  • Önemli deniz türleri için hazırlanan bölgesel ve ulusal eylem planları ile kırmızı liste değerlendirmelerinin geliştirilmelerine katkı koymak.
  • İhtiyaç duyulduğu takdirde Türkiye’de yürütülen ulusal denizel biyolojik çeşitlilik izleme ve araştırma projelerine katkı koymak.
  • Türkiye’nin deniz biyolojik çeşitliliğinin durumu konusunda hakemli dergiler için hazırlanacak makalelerin yazılmasını koordine etmek.

Nitelikler

• Türkiye’de veya başka yerlerde biyolojik çeşitliliğin korunması için iyi ilişkiler ve ortaklıklar kurmaya istekli olmak.
  • Türkiye’deki ve küresel ölçekteki farklı bakış açılarına ve kültürlere saygılı ve açık olmak.
  • Doğanın ve doğa kültürünün korunması için kişisel ilgiye ve adanmışlığa sahip olmak, bir ekibin üyesi olarak, özveri ve ilgi ile çalışabilmek.
  • Saha çalışmaları için yolculuk yapma esnekliğine sahip olmak.
  • Esnek zaman yönetimi becerisine sahip olmak.
  • Proje yönetimi konusunda deneyime sahip olmak.
  • Akıcı konuşma ve akademik yazım seviyesinde Türkçe ve İngilizce dilini kullanabilmek ve tercihen bir diğer Anadolu dilini bilmek.
  • Office programlarını etkili bir şekilde kullanmak.
  • Tercihen B sınıfı ehliyete ve aktif sürücülük becerilerine sahip olmak.
  • Tercihen denizel biyoçeşitliliğin araştırılması ve korunması konusunda deneyim ve konuyla ilgili lisans/yüksek lisans eğitimine sahip olmak.
  • Tercihen seyir halindeki gemilerde açık güvertede gözlem yapabilecek fiziki uygunluğa sahip olmak.

Doğa Derneği’nin değerlerine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Başvuru yapmak isteyenlerin en geç 15 Şubat 2020 tarihine kadar “Deniz Araştırmaları Koordinatörü” başlığı ile [email protected] adresine bir niyet mektubu ile özgeçmişlerini göndermeleri gerekmektedir.

3 Comments for : Deniz Araştırmaları Koordinatörü
  1. Linkler: Doğa Derneği Deniz Araştırmaları Koordinatörü Arıyor – Sivil Toplumla

2. Linkler: Doğa Derneği | Doğa Biziz!

3. Linkler: Doğa Derneği | Doğa Biziz!