Seferihisar Doğa Okulu’nda 17-18-19 Ağustos 2023’te “Hukuk ve Doğa Okulu” için buluşuyoruz.

Kategori: Genel
Etiketler:

Doğa hakkı, iklim değişikliğiyle mücadele, iklim adaleti ve hukuka dair gelişmeleri hep birlikte tartışmayı hedeflediğimiz bu eğitimin üçüncüsünde, farklı bölge, yaş ve cinsiyetten hukukçuların başvurularını bekliyoruz. Okulumuzda doğa savunuculuğundaki deneyimlerimizi paylaşmak, hukuku doğa savunusunda etkin bir araç olarak kullanmak, doğa ve iklim okur-yazarlığımızı geliştirmek ve saha bilgimizi arttırmak için bir araya geliyoruz.

Türkiye’nin dört bir yanından gelecek katılımcılar ile her gün şiddetini gittikçe artarak hissettiren doğa katliamlarına karşı hukuki mücadeleyi nasıl yürütebileceğimize odaklanacağız.

Doğa-insan ilişkisini incelemek, çevre hukukunu ve iklim değişikliğinin etkileri karşısında birlikte neler yapabileceğimizi hak temelli bakış açısıyla değerlendirmek için Hukuk ve Doğa Okulu’nda buluşuyoruz.

Doğa savunuculuğu konusunda uzmanlaşmak isteyen hukukçuları 17-18-19 Ağustos 2023 tarihlerinde düzenleyeceğimiz bu üç günlük buluşmaya davet ediyoruz.

Program Doğa Derneği Hukuk danışmanları Özlem Altıparmak ve Cem Altıparmak tarafından koordine edilmektedir.

Hukuk ve Doğa Okulu’nda Neler Konuşacağız?

• Doğa hakkı ve doğa savunuculuğunda hukukun etkin bir araç olarak kullanımı
  • Doğa savunuculuğunda başvurulabilecek ulusal ve uluslararası hukuki mekanizmalar
  • Türkiye’de doğa mücadelesi tarihine bakış
  • İdari başvuru ve dava süreçleri
  • Proje dosyası inceleme ve örnek davalar
  • Doğa Derneği’nin savunuculuk deneyimleri
  • Doğa ve iklim okur-yazarlığı
  • İklim adaleti
  • Avcılık ve doğayla uyumlu yaşam

Yukarıdaki konuları hak temelli yaklaşımla ele alıp; Gediz Deltası ve Orhanlı Köyü JES sahasında alanında uzman kişilerle birlikte ziyaretler gerçekleştireceğiz. Bu ziyaretlerin ardından doğa savunuculuğuna dair birlikte neler yapabileceğimizi değerlendireceğiz.

Konaklama ve Diğer Bilgiler

• Kampımız sırasında Doğa Okulu okul araştırma binasının salonunda mütevazı koşullarda, kendi mat ve uyku tulumlarınızda ya da havanın uygun olması halinde çadır kurarak konaklama imkânı bulunmaktadır.
  • Program dâhilindeki köy-okul-alan ziyaretleri, yemek, çay-kahve Doğa Okulu tarafından sağlanacaktır.
  • Okulumuz süresince daha az atık çıkarmayı hedefliyoruz. Bu nedenle matara, termos ve kupalarınızı yanınızda getirmeyi lütfen unutmayın.
  • Kamp yerine ulaşım katılımcılara aittir. Ulaşım hakkında ayrıntılı bilgileri katılımınızın kesinleşmesinin ardından paylaşacağız.
  • Doğa Okulu’nun atölyeleri sabit anlatımlar içermemektedir. Atölyelerimizde sohbete, birlikte üretmeye ve düşünmeye dayalı bir yol izliyoruz. Katılımcılarımızın eğitim atölyeleri boyunca her türlü temizlik, düzenleme, bulaşık ve benzeri işlere gönüllü olarak el vermeleri, imece ve paylaşıma dâhil olmaları okulumuzun düşünme ve çalışma biçiminin temel özelliklerinden biridir.
  • Doğa Okulu’nun atölyelerine katılmadan önce internet sitemizdeki Değerlerimiz metnini lütfen okuyun.

Kimler başvurabilir?

Doğa savunuculuğu alanında kendini geliştirmek isteyen, kolektif ve yaratıcı üretim süreçlerine uyum gösterebilen, doğa hakkı ve iklim hukuku alanında Türkiye ve Dünya’daki gelişmelere ilgi duyan;

• Hukuk fakültesi öğrencileri (4.Sınıf)
  • Hukukçu akademisyenler,
  • Stajyer avukatlar,
  • Avukatlar

katılımcı olarak başvurabilir.

Nasıl Başvurabilirsiniz?

Kayıt için ilgili linke https://forms.gle/SkLoPebvPk8SEwTJA adresinden ulaşabilirsiniz.

Son başvuru tarihi: 23 Temmuz 2023

**Hukuk ve Doğa Okulu eğitimi sınırlı sayıda katılımcı ile ücretsiz olarak gerçekleşecektir.

**Hukuk ve Doğa Okulu’nun gerçekleşeceği Seferihisar Doğa Okulu pek çok hayvan türüyle ortak yaşama açık bir alandır. Doğada birlikte yaşadığımız canlılara karşı bir hassasiyetiniz varsa lütfen başvuru yaparken bu durumu göz önünde bulundurunuz.

**Eğitimlerimizde tüm bireylerin eşit ve tam katılımını sağlamayı amaçlamamıza rağmen, Hukuk ve Doğa Okulu içeriğinde yer alan saha gezileri ve arazi koşulları nedeniyle engelli bireylerin katılımına uygun olmadığını üzülerek belirtmek isteriz. Lütfen başvuru yaparken bu durumu dikkate alınız.

2021 yılı Hukuk ve Doğa Okulu hakkındaki video için: https://www.youtube.com/watch?v=LqP64D6Va1w

Katılım ve ayrıntılı bilgi için:
Av. İpek Sezgin – 0507 630 8192 – [email protected]

Yorum yapılmamış