Köyceğiz’in Beyobası belde sınırları içindeki Yuvarlakçay üzerine kurulmak istenen Hidro Elektrik Santrali (HES) nedeniyle Yuvarlakçay köylülerinin on bir aydır sürdürdüğü dere nöbeti, mahkemenin Yuvarlakçay lehine verdiği karar üzerine bitti.
HES projesini yapmak isteyen Akfen Holding geçtiğimiz aylarda projeden çekildiğini açıkladı ancak davalar henüz sonlanmadığı için dere nöbeti sonlandırılmadı.
Yuvarlakçay köylüler ve sivil toplum kuruluşlarının, Çevre ve Orman Bakanlığı ve Özel Çevre Koruma Kurumu aleyhine açtığı yürütmeyi durdurma kararlarının ardından Muğla 1. İdare Mahkemesi’nin verdiği yürütmeyi durdurma kararının ardından köylüler kamp çadırlarını kaldırma kararı aldı. www.yuvarlakcay.org
|