Flamingo ve Denizbörülcesi Yürüyüşü

Kategori: Genel, Haber
Etiketler:

Pek çoğumuz için denizbörülcesi yaz sofralarından bildiğimiz bir gıda. Oysa flamingolar ve denizbörülceleri İzmir Körfezi kıyılarında aynı doğal alanları paylaşıyor. Slow Food Mahal birliği ve Doğa Derneği, tüm dünyadaki Slow Food (Yavaş Gıda) hareketi tarafından kutlanan Terra Madre Toprak Ana Günü’nde denizbörülceleri ve flamingoların birlikte yaşadığı Gediz Deltası kıyılarında bir yürüyüş düzenliyor. İzmir’in Gediz Deltası, hem flamingoların, hem de yaz sofralarından tanıdığımız denizbörülcesinin yeryüzündeki en önemli yaşam alanlarından biri.

10 Aralık Dünya Toprak Ana Günü’nde flamingoları ve İzmir Körfezi mutfağını tanımak üzere Karşıyaka’dan başlayarak körfezin en iyi korunmuş kıyılarında bir yürüyüş gerçekleştirilecek. Yol üzerinde önce en eski İzmirli flamingolar, pelikanlar, çok sayıda başka bitki ve hayvan türü kendi doğal alanlarında gözlemlenecek, sonrasında ise Körfez mutfağı üzerine sohbet edilecek, hep birlikte kumanya hazırlanacak. Yapılacak yürüyüşle pek çok İzmirli hem yanı başlarındaki bu benzersiz doğal alan ve çok sayıda canlıyla tanışacak, hem de İzmir mutfak kültürünün doğadaki köklerine şahitlik edecek.

Konu hakkında açıklama yapan Doğa Derneği Genel Koordinatörü Dicle Kılıç şunları söyledi: “Flamingoları, pelikanları, sunaları ve daha pek çok canlıyı belgesellerden ve kitaplardan tanıyoruz. Denizbörülcelerini ise sofralarımızdan. Oysa İzmir bu nadir canlılarla birlikte yaşıyor ve her İzmirli’nin Körfez’in el değmemiş kıyılarında kendi belgeselini yaşaması mümkün. Hem de hiç bir araca ihtiyaç duymadan, Karşıyaka’dan yürüme mesafesinde. 10 Aralık Dünya Terra Madre Toprak Ana Günü’nde İzmir’in Gediz Deltası’nın bu olağanüstü güzel kıyılarında bir yürüyüşe çıkarak yanı başımızdaki çok sayıda canlıyı doğal yaşam alanlarında gözlemleyeceğiz, onların misafiri olacağız. Tüm İzmirliler’i bu güzel günde aramızda olmaya davet ediyoruz” dedi.

Tarih: 10 Aralık Pazar
Saat:14.00
Yer: Karşıyaka Balıkçı Barınağı

Katılım ve iletişim için:
Eyüp Fatih Şimşek
Eposta: [email protected]