Süreyya İsfendiyaroğlu

sureyya
1980 yılının sıcak bir Ağustos gecesi Moda’da doğdum. Gençlik yıllarını bol bol kitap okuyarak ve Beyoğlu, Kadıköy sokaklarında mekik dokuyarak geçirdim. Beat kuşağı yazarlarından aldığım ilhamla otostopa ve seyahate başladım ve 2000 yılında kuşlarla tanıştım. Adana Akyatan Lagünü’nde ilk flamingoları gördükten sonra kuş peşinde Anadolu’nun her yanını arşınladım. Türkiye’nin en az bilinen bölgeleri Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgeleri’nde kuşları araştırdım. 2004 yılında Doğa Derneği’yle sivil toplum hayatım başladı ve on yılı aşkın süre çeşitli kurumlarda doğa koruma projeleri yürüttüm. Bu süre zarfında birçok süreli yayında ve hakemli bilimsel dergide makaleler yayınladım, kitap editörlüğü yaptım. İstanbul Üniversitesi’ndeki yüksek lisans tezim kapsamında Trakya’da üreyen şah kartal popülasyonunu çalıştım.  Halen İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi’nde doktora çalışmasını sürdürmekte, Doğa Derneği’nde danışman olarak görev almakta ve Magma Dergisi’nde yazarlık yapmaktayım.