Göker Yarkın Yaraşlı

1982 yılı İzmir doğumluyum. Doğa Derneği ile tanışmam üniversite yıllarında kuşlara duyduğum merak sayesinde oldu. Türkiye’nin Kuşları posterini odamın duvarına asıp saatlerce izlediğim günlerin ardından turist rehberi olarak Anadolu yollarına düşmemle birlikte bu merak daha da arttı. Kuşlarla başlayan merakım, yeryüzünün eşsizliğine ve Anadolu’nun zenginliğine tanık oldukça, bu değerleri yaşatan tarafta olma ateşini yaktı  içimde bir yerlerde. Yaşadığımız coğrafyanın maruz kaldığı muameleye karşı, kendilerini savunamayan canlara da ses olabilmek için karanlıkla kavga etmek yerine ona bir mum yakabileceğim yer olan Doğa Derneği’ni buldum. Bu sayede, eşine daha önce rastlamadığım bir ekiple hayal diye bir şeyin olmadığı bir yerde, doğanın vicdanına sığınıp yaşamanın umudunu taşımaya başladım.