Ferdi Akarsu

1982 yılında güneş sistemi içindeki dünya gezeninde doğdum ve Anadolu’nun Orta Karadeniz kıyılarında kurulmuş olan, Samsun’da büyüdüm. Üniversite yıllarında biyoloji öğrenimi esnasında Gediz Deltası’nda kuşların dünyasına karıştım. Sonraki yıllarda yüksek lisansımı yine kuşlar üzerine yaptım. 2007-2010 yılları arasında Doğa Derneği’nde sırasıyla Kuş Gözlem Ağı Sorumlusu, Önemli Doğa Alanları Sorumlusu ve Tür Sorumlusu olarak görev yaptım. Bu yıllarda alan ve tür yönetim planları, tür araştırma çalışmaları ile doğal alan yönetimi hususunda çok sayıda proje yürüttüm ve içinde yer aldım. 2007 yılında Doğa Derneği’nin telli turna projesiyle turna araştırmalarına başladım. 2010 yılından itibaren çeşitli tüzel kişiliklere uzman olarak danışmanlık veriyorum. Doğa Derneği’nde turna uzmanı olarak görevler almaya devam ediyorum. Turna ve biyokültür üzerine bir kitabı, çok sayıda bilimsel ve popüler yayını uzman arkadaşlarım ile birlikte hazırladık. Günümüzde Dünya Turna Vakfı’nın (ICF) Türkiye ve Orta Doğu Araştırma Sorumlusu ve IUCN Turna Uzman Grubu’nda uzman olarak görev yapıyorum. Orta Doğu ve Aşağı Kafkaslar Turna Araştırma Grubu’nda kurucu uzman üyelerden biri olma sıfatıyla çalışıyorum. Yıl boyunca büyük bir mutlulukla, biyolojik çeşitlilik araştırmalarında görev alsam da, yılın en sevdiğim zamanı turnalarla buluşma zamanım olan ilkbahar ve yaz ayları.