Burçin Feran

Burcin

Doğa Derneği’nde Önemli Doğa Alanları İzleme Sorumlusu’yum. Yıllar süren gönüllülük, doğa koruma ve kuş araştırma projelerinden sonra, Doğa Derneği’nde Önemli Doğa Alanları’nda çalışmaya başladım. Doğa Okulu’nda “Datça ve Bozburun’da Birlikten Kuvvet Doğar” ve Doğa Derneği’nde “Gediz Deltası’nın Bütünleşik Yönetimi için İşbirliği” isimli projelerde çalıştım. Şimdi bir yıldır “Beyşehir Gölü Havzası’ndaki Nesli Tehlike Altındaki Balık Türlerini Koruma Projesi”ni yürütüyorum.

Üniversite’de biyoloji öğretmenliği bölümünden mezun oldum. Doğayla ilgili bir çok eğitim programına katıldım. Bunlardan biri Şili’de Huinay Araştırma İstasyonu’ndaydı. Pasifik Okyanusu’nda küresel iklim değişikliğinin etkileri konusunda bilimsel bir projede gönüllü araştırma asistanıydım. TUBİTAK’ın doğa eğitimleri projelerinde yer aldım.

Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü’nde yüksek lisans yaptım. Sığacık Körfezi’nde üreyen deniz kuşları ve bölgedeki tehditler üzerine çalıştım.

Doğa Derneği’nin gönüllü olarak hazırladığı Kuş Sesi dergisinin editörüyüm. Dergiyle kuş gözlem ve araştırma çalışmalarını yaymaya çabalıyoruz.