Önemli Doğa Alanları İzleme Sorumlusu Ekip Arkadaşı Arıyoruz

Kategori: Genel, Haber
Etiketler: ,

Fotoğraf: Cüneyt Oğuztüzün

Doğa Derneği’nin çalışmalarına katkı koymak ve tam zamanlı olarak çalışmak üzere Önemli Doğa Alanları İzleme Sorumlusu ekip arkadaşı arıyoruz. Aşağıda aranan özelliklerin size uygun olduğunu düşünüyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Doğa Derneği, BirdLife Türkiye, İş Tanımı

Önemli Doğa Alanları İzleme Sorumlusu

Görev Yeri: İzmir

Görev ve Sorumluluklar:

• Türkiye’nin yeni Önemli Doğa Alanları (ÖDA) envanterinin geliştirilmesine katkıda bulunmak.
  • ÖDA kriteri sağlayan türlerin koruma durumları ve tehlike seviyeleri konularında yapılan çalışmaları, Doğa Derneği adına akademisyenler, ulusal/uluslararası sivil toplum örgütleri ve doğa severler ile ortaklıklar kurarak, izlemek ve sentezlemek.
  • Türkiye’nin Önemli Doğa Alanları’nın durumlarını yıllık olarak güncellemek ve Dünya Kuş ve Biyolojik Çeşitlilik Veritabanı’na (WBBD) entegre etmek.
  • ÖDA kriteri sağlayan kuş türleri için hazırlanan bölgesel ve ulusal eylem planları ile kırmızı liste değerlendirmelerinin geliştirilmelerine katkı koymak.
  • İhtiyaç duyulduğu takdirde Türkiye’de yürütülen biyolojik çeşitlilik izleme ve araştırma projelerine katkı koymak.
  • Türkiye’nin ÖDA’larının durumu konusunda hakemli dergiler için hazırlanacak makalelerin yazılmasına destek olmak.

Nitelikler

• Türkiye veya başka yerlerde biyolojik çeşitliliğin korunması için iyi ilişkiler ve ortaklıklar kurmaya istekli olmak.
  • Türkiye’deki ve küresel ölçekteki farklı bakış açıları ve kültürlere saygılı ve açık olmak.
  • Kuşlar ve biyolojik çeşitliliğin korunması için bir ekibin üyesi olarak, özveri ve ilgi ile çalışabilmek.
  • Saha çalışmaları ve diğer amaçlarla yolculuk yapmak için esnekliğe sahip olmak.
  • Esnek zaman yönetimi becerisine sahip olmak.
  • Proje Yönetimi konusunda deneyime sahip olmak.
  • Türkçe, İngilizce ve tercihen bir diğer Anadolu dilini akıcı konuşma ve akademik yazım seviyesinde kullanabilmek.
  • Biyolojik çeşitliliğin araştırılması ve korunması konusunda belirgin bir deneyim ve/veya konuyla ilgili lisans/yüksek lisans eğitimine sahip olmak.

Çalışma Süresi ve Yeri:
Çalışma yeri İzmir merkez ofis ve çalışma şekli tam zamanlıdır.
Doğa Derneği’nin değerlerine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Başvuru yapmak isteyenlerin en geç 30 Haziran 2018 günü içinde “ÖDA İzleme Sorumlusu” başlığı ile [email protected] adresine bir niyet mektubu ve özgeçmişlerini göndermeleri gerekmektedir.

Doğa Derneği’ne katılmayı düşündüğünüz için şimdiden teşekkür ederiz.

Yorum yapılmamış