Kuş Göç Yolları

leylek

Her yıl İstanbul ve Antakya arasındaki güzergah üzerinden yüz binlerce leylek göç ediyor.

BirdLife International tarafından koordine edilen uluslar arası göç yolu projesinin amacı Akdeniz Bölgesi’nde göç eden kuşlar üzerindeki ana tehditleri azaltmak. Doğa Derneği, bu projenin Türkiye ayağını yürütüyor ve göç yolu üzerinde bulunan diğer sivil toplum kuruluşları ile işbirlikleri geliştirerek kuşların korunmasını hedefliyor.

Doğa Derneği, kuşların karşılaştığı elektrik çarpması ve enerji nakil hatlarıyla çarpışması gibi sorunları azaltmayı, yasadışı avcılığı engellemeyi, bölgedeki yerel koruma gruplarının gelişimini desteklemeyi ve bölgedeki kilit alanların korunmasına katkıda bulunmayı amaçlıyor. Bu doğrultuda, Birecik, Burdur Gölü ve Antakya başta olmak üzere yerinde koruma çalışmalarının yürütülmesi planlanıyor.

Fotoğraf: © Can Yeniyurt