 |
|
|
İstanbul'daki 5. Dünya Su Forumu'na katılan Doğa Derneği, Ilısu baraj projesinin yok edeceği Hasankeyf ve Dicle Vadisi'ne dikkat çekiyor.
Hasankeyf Yok Olmasın kampanyasının maskotu olan kaplumbağa Rafet, Su Forumu katılımcılarına kampanya broşürlerini vererek, suyun Hasankeyf ve Dicle Vadisi'nde yaşayan canlılar için önemini vurguluyor. Ilısu baraj inşaatını üstlenen Nurol ve Cengiz İnşaat çalışanlarının kaplumbağa Rafet'ten kaçması forum alanında dikkat çekiyor.
Foruma katılan Çevre ve Orman Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Zuhuri Sarıkaya kaplumbağa Rafet'ten kampanya broşürlerini alarak Doğa Derneği'nin forumdaki çalışmalarını dinledi.
Ilısu baraj projesi, dünyanın önemli kültürel miraslarından Hasankeyf'i ve nesli dünya ölçeğinde tehlike altındaki Fırat kaplumbağasını (Rafetus euphraticus) tehdit ediyor. |
|
|
|
|
| | | Doğa Hakları | İnsan doğanın haklarını tanımadan haksızlığa dair sorunlarını çözebilir mi? >>> |
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
|