Ekle  Çıkar
Tarkan - Uyan
ATLAS BirdLife RSPB ATLAS BirdLife RSPB

Dünya Kuşları Gözlüyor
Her yıl olduğu gibi bu yıl da Dünya Kuşları Koruma Kurumu öncülüğünde tüm Avrupa'daki kuş gözlemcileri, Dünya Kuş Gözlem Günü'nü kutlamak üzere 4-5 Ekim tarihlerinde doğada olacak. Doğa Derneği'nin ulusal organizatörlüğünü yapacağı bu özel gün, Türkiye'nin farklı yerlerinde kuş gözlem topluluklarıyla birlikte kutlanacak.

Dünya Kuş Gözlem Günü, Dünya Kuşları Koruma Kurumu (BirdLife International) öncülüğünde her yıl pek çok ülkenin ulusal düzeyde gerçekleştirdiği etkinliklerle kutlanan bir organizasyondur. Dünya Kuş Gözlem Günü 2008 etkinliklerinin ana fikri halkın katılabileceği etkinlikler düzenlemek, böylece katılımcı sayısını arttırmak ve kuş gözlemciliği, kuşların ekolojik değerleri ve kuş koruma çalışmaları hakkında bilgi vererek katılımcıları kuş gözlemcisi olmaya teşvik etmektir. Dünya Kuş Gözlem Günü kapsamında ülkemizde Ankara, Balıkesir, Hatay, İstanbul, Kars, Muğla, Mersin ve Şanlıurfa'da kuş gözlem toplulukları aracılığıyla etkinlikler düzenlenecek.

Doğa Derneği Proje Sorumlusu Eray Çağlayan konu hakkında "Kuşlar doğanın en iyi göstergeleridir. Doğada gelişen değişimleri onları izleyerek kolayca takip edebilirsiniz. Türkiye'de kuş gözlemcileri kuşları izleyerek doğadaki değişimleri izlemiş oluyorlar. Kuş gözlemciliği aracılığıyla kuşlar ve yaşam alanları hakkında güncel bilgiler ediniyoruz. Bu uğraşı Türkiye'de yaygınlaştırmak istiyoruz. Dünya Kuş Gözlem Günü, kuş gözlemciliğini ve kuşların büyülü yaşamlarını halkımızla paylaşmak için güzel bir fırsat. Bu yıl gerçekleştirilecek etkinliklere ilgili herkes katılabilir. Bunun için etkinlik sorumlularıyla iletişime geçilmesi yeterli. Herkesi kuş gözlemlemeye davet ediyoruz" dedi.

Dünya Kuş Gözlem Günü etkinlik listesini görmek için tıklayın!

Dikkat Koruma Alanı!
Gediz Deltası’nda ılık bir şubat ikindisiydi. Yere uzanmış ve tam içim geçmişken “Beni görmüyorsun!” diyen bir sesle irkildim.
>>>
Hasankeyf
Doğa Derneği Facebook Sayfası

© 2004 - 2012 Doğa Derneği Her hakkı saklıdır.
Gizlilik Sözleşmesi
ATLAS BirdLife RSPB