Deniz Programı Sorumlusu Ekip Arkadaşı Arıyoruz

Kategori: Genel, Haber
Etiketler: ,

Fotoğraf: Taner Şekercioğlu

Doğa Derneği’nin çalışmalarına katkı koymak ve tam zamanlı olarak çalışmak üzere Deniz Programı Sorumlusu ekip arkadaşı arıyoruz. Aşağıda aranan özelliklerin size uygun olduğunu düşünüyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Doğa Derneği, BirdLife Türkiye, İş Tanımı

Deniz Programı Sorumlusu

Görev Yeri: İzmir

Görev ve Sorumluluklar:

• Doğa Derneği’nin deniz koruma çalışmalarının geliştirilmesini koordine etmek.
  • Hassas kuş, deniz memelisi ve deniz kaplumbağası türlerinin avlanmalarının boyutunun ve etkilerinin anlaşılması amacıyla yürütülen izleme programını koordine etmek ve raporlamak.
  • Türkiye’nin denizel biyolojik çeşitliliğinin koruma durumları ve tehlike seviyeleri konularında yapılan çalışmaları, Doğa Derneği adına akademisyenler ve ulusal/uluslararası sivil toplum örgütleri ile ortaklıklar kurarak, izlemek ve sentezlemek.
  • Türkiye’nin Önemli Deniz Kuşu Alanlarının belirlenmesi için bir strateji hazırlamak ve uygulamak.
  • Önemli deniz türleri için hazırlanan bölgesel ve ulusal eylem planları ile kırmızı liste değerlendirmelerinin geliştirilmelerine katkı koymak.
  • İhtiyaç duyulduğu takdirde Türkiye’de yürütülen ulusal denizel biyolojik çeşitlilik izleme ve araştırma projelerine katkı koymak.
  • Türkiye’nin deniz biyolojik çeşitliliğinin durumu konusunda hakemli dergiler için hazırlanacak makalelerin yazılmasına destek olmak.

Nitelikler

• Türkiye veya başka yerlerde kuşlar ve biyolojik çeşitliliğin korunması için iyi ilişkiler ve ortaklıklar kurmaya istekli olmak.
  • Türkiye’deki ve küresel ölçekteki farklı bakış açıları ve kültürlere saygılı ve açık olmak.
  • Kuşlar ve biyolojik çeşitliliğin korunması için bir ekibin üyesi olarak, özveri ve ilgi ile çalışabilmek.
  • Saha çalışmaları ve diğer amaçlarla yolculuk yapmak için esnekliğe sahip olmak.
  • Esnek zaman yönetimi becerisine sahip olmak.
  • Proje Yönetimi konusunda deneyime sahip olmak.
  • Türkçe, İngilizce ve tercihen bir diğer Anadolu dilini akıcı konuşma ve akademik yazım seviyesinde kullanabilmek.
  • Deniz biyolojik çeşitliliğin araştırılması ve korunması konusunda deneyim ve konuyla ilgili lisans/yüksek lisans eğitimine sahip olmak.

Çalışma Süresi ve Yeri:
Çalışma yeri İzmir merkez ofis ve çalışma şekli tam zamanlıdır.
Doğa Derneği’nin değerlerine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Başvuru yapmak isteyenlerin en geç 30 Haziran 2018 günü içinde “Deniz Programı Sorumlusu” başlığı ile [email protected] adresine bir niyet mektubu ve özgeçmişlerini göndermeleri gerekmektedir.

Yorum yapılmamış