Burdurlu Kuş Gözlemciler: Burdur Gölü Kurumasın!
Burdur Gölü'nün kuşlarını ve değişimlerini devamlı gözleyen Burdur Kuş Gözlem Topluluğu, gölün hızla kuruyor olmasına dikkat çekiyor.

Burdur Kuş Gözlem Topluluğu, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirmiş olduğu arazi çalışmasında göle su girdisinin az olması nedeniyle göldeki su seviyesindeki azalmayı tespit etti.

Topluluk üyeleri, kuraklaşan Burdur Gölü'nün doğa ve Burdur için önemine dikkat çekerek "Burdur Gölü Kurumasın!" diyor. Bunun için gölle ilgili düzenli gözlemler yaparak kayıtlar tutuyorlar.

Burdur Gölü'nde yaşayan kuşlardan bazıları şunlar; dikkuyruk, kaşıkgaga, yeşilbaş,karabaş martı, incegagalı martı, bahri, karaboyunlu batağan, uzun kuyruklu baştankara, saka, florya, kızılgerdan,karatavuk, ispinoz, büyük baştankara, tepeli toygar.

Hasankeyf

Gizlilik Sözleşmesi